Štěstí přeje připraveným

Survival svíčka

22.04.2012 10:52

Udělat si vlastní svíčku v plechovce je až legračně jednoduché, takže pokud jste někdy pokukovali po nějaké komerční, tak na ní klidně zapomeňte a zkuste si udělat svojí. Stačí vám nějaká plechovka s víčkem. Ta moje kulatá je od bonbónů co se dají koupit v Lidlu, ale postačí jakákoliv, třebas i hranatá. Pak knot, což je jakýkoliv provázek z bavlny, prostě musí hořet a ne se tavit jako umělotina. Já jsem si vzal starý náhradní knot k zippo zapalovači. No a pak nějaký vosk, klidně zužitkujte staré nedopálené svíčky nebo si kupte klasické bílé svícnové, které jsou nejlevnější.

 

 

Vosk, ať už parafínový nebo včelí, nalámejte do plechovky a tu dejte do vodní lázně nebo do rozehřáté trouby, dokud se to pěkně nerozpustí. Malé nerozpuštěné kousky nejsou na škodu.

 

 

Knoty si nastříhejte na výšku plechovky a pak je trochu namočte do vosku

 

 

Je to důležité pak pro první zapálení

 

 

Jak vosk chladne tak začíná houstnout, stačí jen knoty vložit a chvíli s nima nehýbat, já jsem použil 3, ale je to na vás, klidně stačí jen jeden tlustší třeba z kulaté bavlněné tkaničky do bot. Ale použít se dá třeba i složená lepenka

 

 

A po úplném schladnutí

 

 

První test, prostě paráda

 

 

Jen zippo knot trochu po zhasnutí čmoudí, ale to vyřeší víčko, které pak nic nepustí ven a využije se při balení do batohu. Navíc se dá plechovka znovu naplnit a za těch 15 minut práce to rozhodně stojí.

 

P.S.: Pokud někdy nebudete vědět co dát svým milovaným k narozeninám, svátku atd. tak zkuste tuhle svíčku navíc když do vosku nakapete vonný olej, tak máte prima aromaterapii. A oni jistě ocení ruční práci.

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode